Naděje má ubytovnu pro lidi bez domova s handicapem

Organizace Naděje, která se stará o lidi bez domova, otevírá v Praze ubytovnu pro lidi s handicapem.

V ubytovně Vackov chystá poprvé v historii celodenní provoz.

Kromě pracovníků zajišťujících běžný denní a noční chod zde bude na částečný úvazek přítomna i sociální pracovnice a zdravotní sestra.

„Situace posledních let nám ukazuje, že přibývá starých, nemocných a handicapovaných lidí bez střechy nad hlavou, proto jsme ‚bojovali‘ za celodenní zařízení,“ řekla Gabriela Sčotková z pražské pobočky Naděje.

Během loňské zimy poskytla Naděje lidem bez domova 37 222 noclehů, vydávala potravinovou a materiální pomoc (oblečení, boty, spacáky) a poskytovala základní zdravotnická ošetření. V případech zhoršeného zdravotního stavu zajišťovali pracovníci Naděje převoz do návazných zařízení.

 

Zdroj: cirkev.cz/cs/aktuality/191127nadeje-poprve-otevre-na-zimu-ubytovnu-pro-lidi-bez-domova-s-handicapem

Foto: Pixabay

Picture of Marie Zemanová

Marie Zemanová

Její sloupek #za-zrak jste mohli v magazínu Inspirante číst od roku 2019. Ve stejnojmenném blogu informuje o životě bez zraku v souvislostech i na Facebooku. Po letech v médiích se nyní v sociálním podniku Spolu s vámi věnuje PR a lektoruje na workshopech o zrakovém handicapu.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!

Udržitelnost a etika skupiny ČEZ