Bojovka pro unuděné děti a jejich zoufalé rodiče (varianta v bytě)

Jako matka dvou dětí už více než měsíc přemýšlím nad tím, jak se s koronavirovou situací vypořádat, neztratit zbytky smyslu pro humor a iluzí, které o svých ratolestech mám, zachovat chladnou hlavu, i když občas vidím rudě (tak třikrát za den), a především děti zabavit, protože to, co je ještě před týdnem bavilo, už nyní začíná být pěkná nuda. Smířila jsem se s tím, že tu naklizeno prostě nebude, i kdybych se na hlavu stavěla, jelikož demoliční četa je neustále ve zbroji. Jedinou mojí obranou je tedy útok, a to na „hravé já“ svých dětí. Protože nejde pouze sedět u deskových her, máme v předsíni na zemi panáka z izolepy a už teď je mi jasné, že časem ho tu budu skákat pouze já cestou do koupelny. Avšak bojovce s příslibem speciální odměny u nás odolá málokdo, proto jsem se rozhodla udělat takovou verzi, která se může vzhledem k situaci a mírnému ochlazení odehrávat i doma. Přiznávám, jsem hračička a různé bojovky a tematické oslavy tvořím doma běžně, takže i tentokrát  jsem se do toho pustila, jako obvykle, formou tužka – papír. Pak mě ovšem napadlo, že ne všichni mají na tvorbu her čas a buňky a pokud by to někomu pomohlo, nebudu si to syslit doma a ráda pošlu návod na bojovku dál do světa stejně zoufalým rodičům unuděných dětí. Hru jsem zpracovala na počítači tak, aby si ji ostatní pouze vytiskli, nastříhali a rozmístili po bytě. Do zadání některých úkolů jsem se snažila propašovat i trochu učiva pro druhou třídu, kterou teď má dcera dálkově studuje. Fantazii se však meze nekladou, tudíž můžete úkoly zaměnit za ty, které budou odpovídat věku a zájmům vašeho dítěte. Smyslem hry je zabavit, protáhnout, poučit a také unavit. Přeji příjemnou zábavu, hodně zdraví a především pevných nervů do dalších dnů. 

Vaše sestra v akci

Gábina Doleželová

Foto: archiv Gábiny Doleželové

Gabriela Doleželová

Gabriela Doleželová

Jsem zdravotní sestrou v neustálé akci. Sama nejsem pacientkou, nýbrž rodinným příslušníkem pacientů a pomáhám lupénkářům prostřednictvím pacientských organizací nebo v rámci vzdělávacích akcí pro odbornou i laickou veřejnost. Svěřené úkoly se snažím plnit do puntíku (Puntíkový den), šlapu do pedálů a ráda si poskočím (instruktor spinningu a jumpingu). Baví mě práce s dětmi, a to nejen těmi mými.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!