Handicapovaným plníme profesní sny

Díky crowdfundingové kampani rozjedeme vlastní kolekci, říká Hana Potměšilová z Revenia

28. 6. 2018 – Již letos umožní nezisková organizace Revenium práci 40 zdravotně postiženým, do pěti let pak hodlá aktivity rozšířit tak, aby nabídla práci minimálně 400 lidem s handicapem. Startovací kapitál na rozjezd vlastní kolekce Light House, na jejíž výrobě se v 90 procentech budou podílet lidé s postižením, by měla zajistit charitativní crowdfundingová kampaň na portálu Darujspravne.cz.

Zuzka Nemčíková je psycholožka, Helena Tutterová a Marek Blažíček redaktoři, Tereza Nagyová projektová manažerka a „vynálezkyně“ speciálního prádla a plavek pro stomiky, Marie Zemanová editorka, Jindra Pozlovský webmaster a grafik, Honza Krupka obchodní zástupce. Všichni pracují v neziskové organizaci Revenium a všichni mají jedno společné: do života jim dříve či později vstoupila nemoc a oni se s ní museli naučit žít.

„Přesto by bylo nesmyslné, aby nemohli pracovat v profesích, které si vybrali a v nichž jsou dobří, a to jim Revenium umožňuje,“ vypráví předsedkyně představenstva neziskové organizace Hana Potměšilová, která se na problematiku zaměstnávání lidí se zdravotním postižením specializuje více než deset let.

Revenium chce zaměstnat v budoucnu mnohem více lidí. Už nyní rozjíždí výrobu vlastní produktové řady. Jde o designově promyšlené výrobky každodenní spotřeby kolekce Light House, na jejichž vzhledu i obalech pracuje česká designérská dvojice BOA Design.

„Abychom mohli pořádně šlápnout do pedálů, potřebujeme pomoc. Vše je nachystáno, ale potřebujeme startovací finanční injekci, abychom mohli již během léta první produkty nabídnout zájemcům. Proto jsme spustili crowdfundingovou kampaň na portálu Darujspravne.cz,” říká Potměšilová. Už po startu kampaně na Darujspravne.cz se ukazuje, že dárci chtějí zaměstnávání lidí s postižením podpořit, v pondělí 2. července ráno přibylo na sbírkový účet prvních 14 tisíc korun.

Revenium usiluje o návrat lidí s nejen zdravotním znevýhodněním do běžného života tak, aby byli schopni pracovat a vést běžný život.  Pro tuto neziskovou organizaci, mezi jejíž zaměstnance patří z 90 procent právě handicapovaní lidé, je důležité, aby nikdo kvůli svému zdravotnímu znevýhodnění nemusel marnit svůj talent, ale naopak ho mohl rozvíjet, ať už v zaměstnání či podnikání.

„Jsme přesvědčeni, že každý člověk je přínosem pro společnost a nikoho nesmí limitovat v jeho snech fyzické, psychické, zdravotní, sociální či jiné znevýhodnění,“ uvádí Potměšilová.

Již letos umožní Revenium práci 40 zdravotně postiženým, do pěti let pak hodlá aktivity rozšířit tak, aby spolek nabídl práci minimálně 400 lidem s postižením.

Dárci mohou na Darujspravne.cz pomoci, když přispějí na vznik unikátní designové kolekce produktů Light House. „Na výrobě našich produktů, balení a distribuci se budou podílet téměř výhradně lidé se zdravotním postižením. A to v Myjómi, družstvu invalidů, v 2P Servisu a přímo v Reveniu v Praze i v Brně,“ doplňuje Hana Potměšilová.

[sc name=”crowdfundingV”]

Pro více informaci kontaktujte:

Hana Potměšilová

+420 724 07 30 27

hana.potmesilova@revenium.cz


Pro editory:

Spolek Revenium strategicky propojuje oblasti zdravotní, sociální a vzdělávání. Díky týmu profesionálů z různých oborů propojuje osoby se zdravotním postižením se zaměstnavateli a veřejností, pomáhá lidem se zdravotním či jiným znevýhodněním v rozvoji podnikatelských aktivit, pomáhá měnit pohled na seniory a mladé zdravotně postižené osoby. Nedílnou součástí Revenia je také online magazín Inspirante.cz, který připravují převážně lidé se zdravotním a jiným znevýhodněním.

www.revenium.cz

www.inspirante.cz

Crowdfundingová kampaň: https://darujspravne.cz/slapeme-do-pedalu

Video: https://www.youtube.com/watch?v=hnDV5emYrYk

 

Foto: archiv Revenium

Picture of Redakce

Redakce

Magazín Inspirante je zaměřen na žurnalistiku, která nejen upozorňuje na nejrůznější sociální problémy, ale především nabízí řešení a pozitivně motivuje. Na redakci, grafice, provozu i inzerci se podílejí převážně lidé se zdravotním (či jiným) znevýhodněním. Tvoříme střechu informaci v rámci témat, která propojují oblasti zdravotní, sociální a vzdělávací. Baví nás rozmanitý pohled svět a doufáme, že bude s námi bavit i vás. Vznikli jsme jako jeden z projektů neziskové organizace Revenium. Jsme však tady, abychom spolupracovali se všemi neziskovými i ziskovými organizacemi, se všemi lidmi, pro které jsou témata rozmanitosti, inkluze a propojování různých světů důležitá.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!

Udržitelnost a etika skupiny ČEZ