Tisková konference Světového dne rakoviny plic

V úterý 31. 7. 2018 od 10 hodin zveme novináře a lékaře (pneumology a onkology) do Prahy na tiskovou konferenci České aliance proti chronickým respiračním onemocněním (ČARO), která se uskuteční u příležitosti vyhlášení prvního Světového dne rakoviny plic.

V příjemném a originálním prostředí tradiční kavárny Café Louvre, založené v roce 1902, zazní témata z oblasti diagnostiky, epidemiologie a prevence karcinomu plic. Pozornost bude věnována také novým léčebným postupům v pneumoonkologii. Budete mít možnost seznámit se s osobním příběhem a zkušeností pacienta s rakovinou plic.

Hosty budou přední odborníci z brněnského a několika pražských specializovaných pracovišť, odborná náměstkyně ministra zdravotnictví České republiky a předseda České pneumologické a ftizeologické společnosti České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně a České aliance proti chronickým respiračním onemocněním. Kompletní výčet jmen hostů a témat je k dispozici v pozvánce zde.

Foto: Pixabay

Picture of Eva Havlíčková

Eva Havlíčková

Crohnovu chorobu jí diagnostikovali ve dvanácti letech. S tímto onemocněním zažívá pořádnou dávku chaosu, trápení a bolesti, ale nevzdává to. Ani ona, ani Crohn. Než ji zdravotní problémy vyřadily na několik let z aktivní činnosti, pracovala dlouhé roky na pozici asistentky ve farmaceutické společnosti. Miluje přírodu, hudbu, laskavý i černý humor, četbu knih a jejich vůni. Váží si rodiny a přátelství. „Je to ve hvězdách, co nás v životě čeká za pouť. Nejdůležitější ale je, kolik úžasných dní prožijeme, a že vždy najdeme cestu! Všichni můžeme opakovaně začínat znovu a po pádu zase vstát, třeba i s nějakou tou boulí na těle i na duši. Na zázraky nevěřím, já na ně totiž spoléhám,“ říká Eva. V současné době působí jako korektorka a redaktorka v redakci magazínu Inspirante, který je jedním z hlavních projektů spolku Revenium.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!

Udržitelnost a etika skupiny ČEZ