Myslíme si to o sobě svým způsobem všichni. A snažíme se to (občas velmi vtipně) dokázat. Ať už sami sobě, nebo okolí. Všechny nás provází utkvělá potřeba dokola vyjadřovat svůj názor, abychom ho o něco později přehodnotili a poté s chutí kvokali dál a posléze ho zase přehodnotili a posléze zase kvokali něco jiného.

Handicapovaní si myslí, že by měli být víc slyšet. Matky s dětmi si myslí, že by měly být víc slyšet. Myslí si to ale také slušní lidé a myslí si to Pepík z Horní Kecnice. Všichni si myslíme, že bychom měli být víc slyšet, protože zrovna náš názor je ten, který obohatí diskurz společnosti o onen neotřelý pohled génia… Uff, nechť se tedy rozloží červený koberec, přichází ten mozeček, který rozlouskne spory mezi Severní Koreou a Amerikou. Přichází ten, který vysvětlí smysl života a započne novou éru lidstva!

Přichází vaše logická otázka – proč si tedy zrovna já myslím, že byste tyhle moje cancy měli číst? Upřímně? Nevím. Bohužel nedělám posledních pár let nic jiného, než píšu. Nebo možná bohudík; dělat něco normálního, tak společnosti nejen nic nepřinesu, ale pravděpodobně ji ještě poškodím.

Vlastně jsem taky hrozně jedinečnej, protože zrovna můj názor na názory ostatních to popsal absolutně trefně.

Takže buďme všichni střed světa, nechme okolo sebe obíhat Slunce.

Jen bacha, ať se jednou nespálíme…

 

Upozornění: Text obsahuje stopové prvky nadsázky, pokud jste na ni alergičtí, vyhledejte lékaře.

 

foto: pexels.com

Marek Blažíček

Marek Blažíček

Roztroušenou sklerózu mu sice diagnostikovali před nedávnem, ve dvaadvaceti, ale když si Marek Blažíček vzpomene na zážitky z dětství, má pocit, že si s RS tyká už déle. Bere to s humorem, (vždyť #JsemIronman), a protože studuje Tvorbu textu a scénáře na VOŠ při Konzervatoři Jaroslava Ježka, jeho texty najdete také na Aktivnizivot.cz

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!