Odešla zakladatelka NF S lehkou hlavou

V první podzimní den ráno zemřela ve třiatřiceti letech Pavla (Jantar) Dandová, zakladatelka nadačního fondu S lehkou hlavou. Ten hájí práva pacientů na jejich léčbu.

Matka dvou malých dcer založila nadační fond poté, co loni na podzim po medializaci svého případu dosáhla toho, že si nakonec nemusela hradit biologickou léčbu vzácného typu rakoviny ze svého.

Po vlně solidarity následně zjistila, kolik vážně nemocných prožívá něco podobného. Takže i když zdravotní pojišťovna názor na úhradu její léčby změnila, dala si za cíl pomoci alespoň části těch, kteří to štěstí (zatím) neměli.

Chtěla jim darovat čas. Čas, který je pro nemocné rodiče nejvzácnější a nenahraditelný. Čas, kterého jí samotné už osud mnoho nedopřál…

 

Foto: pixabay

Picture of Marie Zemanová

Marie Zemanová

Její sloupek #za-zrak jste mohli v magazínu Inspirante číst od roku 2019. Ve stejnojmenném blogu informuje o životě bez zraku v souvislostech i na Facebooku. Po letech v médiích se nyní v sociálním podniku Spolu s vámi věnuje PR a lektoruje na workshopech o zrakovém handicapu.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!

Udržitelnost a etika skupiny ČEZ