Ve středu 19. září uspořádala ostravská pobočka Revenia zájezd do Loštic do Muzea Olomouckých tvarůžků a na hrad Šternberk. Akci zorganizovala projektová manažerka Naděžda Nováková, která ji pro redakci Inspirante popsala.

Třicet účastníků – z toho 8 imobilních – nastoupilo v osm hodin ráno v Ostravě do bezbariérového autobusu a vyrazili směr Olomouc. Cílem byly nedaleké Loštice a tamní Muzeum Olomouckých tvarůžků. V muzeu jsme se seznámili nejen s historií výroby tvarůžků (nejdříve se vyráběly ručně, později vznikly takzvané klapačky), v současnosti je již výroba plně automatizovaná. Po prohlídce bylo možné si nakoupit v podnikové prodejně „tvarůžkové výrobky”, čehož jsme rádi využili. A to už nám vyhládlo a přesunuli jsme se na oběd do nedaleké restaurace, kde byly pokrmy z tvarůžků. Poté jsme pokračovali do dalšího cíle našeho výletu – na státní hrad Šternberk. Zde jsme byli příjemně překvapeni přístupem vedoucí správy hradu. Lyžiny pro sjezd vozíků byly totiž připraveny nejen u vchodu do hradu ze 13. století, ale i do jednotlivých sálů. Následovala komentovaná prohlídka Šternberka. Po jejím ukončení byla ještě chvíle na kávu a občerstvení.

Účastníci zájezdu se poté vraceli domů spokojeni. Oceňovali program a těšili se z pěkného počasí, které přispělo k tomu, že se zájezd všem líbil.

Foto: Naděžda Nováková

Naděžda Nováková

Naděžda Nováková

„Neptám se, co mi nemoc vzala, ale na to, co mi dala," říká projektová manažerka ostravské pobočky Revenia Naděžda Nováková. Dlouholeté šéfce místní Rosky a také loňské laureátce Ceny Olgy Havlové diagnostikovali roztroušenou sklerózu v roce 1994. Neúnavná organizátorka nejrůznějších akcí tvrdí, že má štěstí na dobré lidi kolem, velkou oporou je jí celá rodina.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!