Tradiční benefiční koncert Světlo pro Světlušku se letos rozezní v sobotu 20. 10. 2018 v Pražské křižovatce (kostel sv. Anny, Zlatá ulice v Praze) od 22:00 hodin. Zároveň Světluška oslaví patnácté narozeniny! Světluška je dlouhodobým projektem Nadačního fondu Českého rozhlasu a pomáhá dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením.

Přijďte zažít na vlastní kůži neopakovatelnou atmosféru krásného gotického kostela ze 14. století, který se dnes nachází uprostřed barokního areálu bývalého kláštera.

Pozvání Světlušky letos přijali například Lenka Filipová, Bára Poláková, Debbi, Michal Hrůza, Mikolas Josef, Xindl X, Zrní, Jananas, Jindra Polák, Eva Samková, Jiří Ježek, Světluščí kvintet, Kühnův dětský sbor a nevidomí umělci i sportovci. Speciálním hostem bude youtuber Kovy, který bude, mimo jiné, z call centra streamovat na sociálních sítích.

Moderátory benefičního večera budou Lucie Výborná a další osobnosti, které se Světluškou v minulosti také spolupracovaly (Pavel Kříž, Saša Rašilov, Eliška Balzerová a další).

Nebudou chybět reportážní medailonky „Den POTMĚ“ (Eva Samková, Bára Poláková, Jiří Ježek) a medailonky o tom, komu Světluška pomáhá.

Vstupenky jsou k dispozici, ale rychle mizí, tak neváhejte.

Cena vstupného je 500 Kč (pouze stání). Sál bude zpřístupněn od 21:00 hodin.

Koncert bude živě přenášen Českou televizí na programu ČT1 a Českým rozhlasem Radiožurnál.

Pomoci můžete také například zasláním jednorázové či trvalé DMS a přispět na sbírkové konto.

https://www.facebook.com/NFSvetluska/

https://svetluska.rozhlas.cz/

 

Foto: Pixabay

Eva Havlíčková

Eva Havlíčková

Crohnovu chorobu jí diagnostikovali ve dvanácti letech. S tímto onemocněním zažívá pořádnou dávku chaosu, trápení a bolesti, ale nevzdává to. Ani ona, ani Crohn. Než ji zdravotní problémy vyřadily na několik let z aktivní činnosti, pracovala dlouhé roky na pozici asistentky ve farmaceutické společnosti. Miluje přírodu, hudbu, laskavý i černý humor, četbu knih a jejich vůni. Váží si rodiny a přátelství. „Je to ve hvězdách, co nás v životě čeká za pouť. Nejdůležitější ale je, kolik úžasných dní prožijeme, a že vždy najdeme cestu! Všichni můžeme opakovaně začínat znovu a po pádu zase vstát, třeba i s nějakou tou boulí na těle i na duši. Na zázraky nevěřím, já na ně totiž spoléhám,“ říká Eva. V současné době působí jako korektorka a redaktorka v redakci magazínu Inspirante, který je jedním z hlavních projektů spolku Revenium.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!