Pro popálené vznikla platforma Burn Fighters

V pondělí 8. října – v Mezinárodní den popálenin – odstartoval projekt Burn Fighters. Platforma chce pomoci lidem, kterým nepozornost, nevědomost, ale i nenávist druhých, změnila život.

Za projektem burnfighters.com stojí dvě mladé ženy: Martina a Simona. Na webu píší: „Víme, že popáleniny nezasáhnou jenom tělo, ale celý život, přátele, rodinu, psychiku i okolí. Proto jsou tu Burn Fighters – pro ty co hledají pomoc, podporu, informace a světlý bod v budoucnosti.“

Pro popálené zřídily i uzavřenou facebookovou skupinu Burn Fighters. Samy totiž po svém úraze nenašly prostor, kde by si mohly popovídat a neformálně se poradit o každodenních problémech – třeba o tom, co použít za make up, když chcete skrýt jizvy či kde vyhledat pomoc odborníka.

Burn Fighters volně navazují na loňský projekt Vagonáři, který se věnoval převážně teenagerům s popáleninami od trakčního vedení.

Zahraniční inspirací byl osud Katie Piper, britské modelky a televizní hlasatelky, která po poleptání kyselinou sírovou absolvovala množství operací a dlouhé léčení.

Ve spolupráci s Channel 4 o ní byl natočen dokument Katie: My Beautiful Face. Svůj život popsala i v knize Krásná. Její zásluhou vznikla nadace Katie Piper Foundation, která pomáhá lidem s podobným osudem.

 

Foto: pixabay

Picture of Marie Zemanová

Marie Zemanová

Její sloupek #za-zrak jste mohli v magazínu Inspirante číst od roku 2019. Ve stejnojmenném blogu informuje o životě bez zraku v souvislostech i na Facebooku. Po letech v médiích se nyní v sociálním podniku Spolu s vámi věnuje PR a lektoruje na workshopech o zrakovém handicapu.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!

Udržitelnost a etika skupiny ČEZ