V Kolíně se uskuteční vzdělávací cyklus o mediální gramotnosti

„Přivítáme exkluzivní hosty a znalce v oboru, který se týká našich každodenních životů.“ To slibuje cyklus, který pořádá reklamní studio Avalon ve spolupráci s městem Kolín, místní knihovnou a příspěvkovou organizací Cerop. První díl této vzdělávací řady se uskuteční v úterý 16. 10. 2018, další dva by se pak měly konat v rozmezí do týdne.

„Zvykli jsme si, že noviny, časopisy, rozhlas i televizní pořady jsou běžnou součástí našeho života. Nepozastavujeme se nad tím, bereme to jako samozřejmost. Ale ona to zdaleka samozřejmost není. Noviny a časopisy, pravda, provázejí člověka již několik staletí, ale televize? Stále mezi námi žijí lidé, kteří pamatují ‚svět před televizí‘.“ vyjadřuje se se k cyklu Jan Jirák.

A pokračuje: „Nemluvě o tom, že mnozí pamatují ‚svět před mobily‘ nebo ‚svět před Facebookem‘. Tyto – velmi rozdílné – ‚světy‘ napovídají, že podmínky, v nichž žijeme, se mění, a pokud chceme světu a svému životu alespoň trochu rozumět, nezbývá nám než pátrat po tom, co všechny ty změny znamenají. Co znamená pro náš život existence televize, jak ji známe? Co znamená pro náš život internet? A co chytré telefony?“

Na tyto otázky není pro chaotičnost doby mnohdy čas. Přesto by se měl člověk pokusit přemýšlet, co se kolem něj děje. Právě snaze vzdělávat a orientovat se v mediálních vodách by se cyklus Mediální gramotnost měl věnovat.


Cyklus Mediální gramotnost

Pořádají:

  • Avalon – reklamní studio Kolín
  • Město Kolín
  • Městská knihovna Kolín
  • Cerop příspěvková organizace Kolín

První díl v úterý 16. 10. 2018

 

Foto: Pixabay

Picture of Marek Blažíček

Marek Blažíček

Roztroušenou sklerózu mu sice diagnostikovali před nedávnem, ve dvaadvaceti, ale když si Marek Blažíček vzpomene na zážitky z dětství, má pocit, že si s RS tyká už déle. Bere to s humorem, (vždyť #JsemIronman), a protože studuje Tvorbu textu a scénáře na VOŠ při Konzervatoři Jaroslava Ježka, jeho texty najdete také na Aktivnizivot.cz

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!

Udržitelnost a etika skupiny ČEZ