Slavní s handicapem: Strhující příběh jedné víry

Dlouho očekávané dítě, které se narodilo bez rukou i bez nohou. Nikdo si to nedokázal vysvětlit. Lékaři byli bezradní. Křesťanská rodina, do které chlapec přišel, nechápala. Nick Vujicic však dokázal vytěžit ze svého životního osudu maximum a jít příkladem.

Narození prvorozeného syna vyhlíží nedočkavě celá rodina. Všichni jsou křesťané, otec je dokonce pastorem místní církve. Když se však 4. prosince 1982 dítko narodí, všichni jsou zděšení. Nemá totiž ani ruce, ani nohy. Jak tohle Bůh mohl dopustit? Zrovna jim, křesťanům? Lékaři jsou bezradní. Dítě se jinak zdá zdravé… Ale jak bude žít?

Síla víry

Je prvním postiženým dítětem v Austrálii, které se integruje do běžného školského systému. Děti ve škole se mu posmívají. Doma ho však čeká láska. Matka ho sice prvních pár měsíců po narození odmítala kojit, ale v dospívání ho oba rodiče podporují. Matka mu prý říká: „Nicku, vím, že tě Pánbůh použije, jen nevím, jak a kdy.“

Ano, má pouze zakrslé nohy a zprvu to dost těžce nese. Dokonce zvažuje sebevraždu, ale jeho nezlomná víra ho žene stále dál. Po střední škole jde na vysokou a získává dva tituly v oborech účetnictví a finanční plánování.

Je úspěšný a posléze začíná vystupovat jako motivační řečník, zároveň vydává knihy a DVD. V roce 2012 se také ožení a s manželkou mají čtyři děti. Jeho příběh nepřestává lidi fascinovat a není se čemu divit.


Nick Vujicic

  • Motivační řečník, který se narodil se vzácným syndromem zvaným tetraamélie, tedy skoro bez všech končetin, jen s jednou zakrslou nohou.
  • Ze začátku svou invaliditu nesl velmi špatně, ale pak se s ní naučil žít.
  • Založil neziskovou organizaci Life Without Limbs.
  • Od roku 2012 je ženatý, s manželkou mají čtyři děti.

 

Foto: Wikimedia Commons/Christliches Medienmagazin pro [CC BY 2.0]

Marek Blažíček

Marek Blažíček

Roztroušenou sklerózu mu sice diagnostikovali před nedávnem, ve dvaadvaceti, ale když si Marek Blažíček vzpomene na zážitky z dětství, má pocit, že si s RS tyká už déle. Bere to s humorem, (vždyť #JsemIronman), a protože studuje Tvorbu textu a scénáře na VOŠ při Konzervatoři Jaroslava Ježka, jeho texty najdete také na Aktivnizivot.cz

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!