Když je stehýnko obráno a zbývá už jen kousek masa, smíchá se to dohromady s knedlíky a zelím – a máme tu mišmaš. V redakci Inspirante máme taky mišmaš.

Jsme lidi různého věku, různých zkušeností a různých omezení a diagnóz.

Když pracujeme, jsme standardní redakce. Když jdeme tak dvakrát do roka spolu do hospody, jsme partička k pohledání…

Helena (Perplex ve městě) má kolem sebe ráda prostor, hlavně po stranách. Já vidím jen dopředu, takže se spolu chvilku honíme.

Eva (Nech brouka žít), na které není její diagnóza vidět, mi nabízí rámě. Zdrhám jí, protože vím, že by měla druhý den modřiny. Taky se spolu chvilku honíme.

Ivana (Z outu), která je „na spektru“, zvládá přesun nejlíp; její chvíle přijde až při objednávce :-).

Konvoj uzavírá kolega Jindra, který nic nepíše, ale díky němuž můžete nás ostatní číst. Ten bojuje se sociální fobií tak, že jde se čtyřma ženskýma najednou…

A stůl máme vždycky hned!

 

Foto: Pixabay

Picture of Marie Zemanová

Marie Zemanová

Její sloupek #za-zrak jste mohli v magazínu Inspirante číst od roku 2019. Ve stejnojmenném blogu informuje o životě bez zraku v souvislostech i na Facebooku. Po letech v médiích se nyní v sociálním podniku Spolu s vámi věnuje PR a lektoruje na workshopech o zrakovém handicapu.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!

Udržitelnost a etika skupiny ČEZ