V sobotu se konal benefiční večer StarDance. Pro Centrum Paraple se podařilo vybrat více než 15 milionů korun.

Do tance se na obrazovce České televize zapojilo i pět vozíčkářů – klientů centra. Nechyběly ani hvězdy předchozích ročníků.

Tančilo se ve čtveřicích – první skupinu tvořili Veronika Khek Kubařová, Dominik Vodička, Petra Ptáčníková a Veronika Arichteva, druhou Jakub Vágner, Michaela Nováková, Eliška Šulcová a David Svoboda, třetí Karel „Kovy“ Kovář, Veronika Lišková, Jiří Marsín a Jana Plodková a čtvrtou Matouš Ruml, Natálie Otáhalová, Lucie Gachi a Dana Batulková.

Své umění předvedli při třech tancích – tangu, valčíku a cha-che.

Pořadem tradičně provázela Tereza Kostková s Markem Ebenem, nechyběla ani stálá porota, kterou však pro tento večer v roli pátého porotce doplnil zakladatel organizace Zdeněk Svěrák. „Lidé dobré vůle se tento večer složili na obrovský dar. Shodli se na tom, že pomáhat se má, a tato shoda je v naší společnosti plné rozporů krásným momentem, proto bych za něj chtěl poděkovat všem, kteří se o něj zasloužili,“ řekl.

Díky DMS zprávám, darům a také výtěžku z Plesu StarDance, který hostil v polovině listopadu Obecní dům a na němž se vybralo více neež 600 tisíc korun, putuje na podporu Centra Paraple rekordních patnáct a čtvrt milionu korun, o dvě stě tisíc korun víc než loni.

Výtěžek z benefičního galavečera bude jako v předchozích letech věnován na pomoc lidem s poškozením míchy, tedy těm, kteří se ze dne na den ocitli na invalidním vozíku, a také jejich rodinám.

Šek v hodnotě 15 236 748 korun předala Česká televize Centru Paraple v pondělí. „Vnímáme to jako obrovský závazek. Je úžasné, jakou důvěru v nás vkládají jak lidé, tak klienti a všichni kolem Paraplete. Vybrané peníze budou použity na všechny služby, které Paraple poskytuje. Stěžejní službu představuje pobytová sociální rehabilitace, která lidem pomáhá především s návratem do normálního života,“ uvedl David Lukeš, ředitel Centra Paraple.

Sbírku lze podpořit i nadále. Až do konce týdne je možné poslat dárcovskou DMS na číslo 87 777.


Pořad StarDance se propojil s Centrem Paraple už počtvrté. Netradiční taneční show pěti tanečních trojic, složených z osobností českého showbyznysu, profesionálních tanečníků a z nových tanečních hvězd z řad klientů Centra Paraple se v České televizi poprvé vysílala v listopadu 2015. Myšlenka propojení tanečních párů s vozíčkáři vzešla od České televize a stala se inspirací i pro ostatní vysílatele pořadů z licence Strictly Come Dancing.

Více informací naleznete na:

paraple.cz
stardanceproparaple.cz
ceskatelevize.cz/porady/12607522764-stardance-x/

Zdroj:

ceskatelevize.cz/porady/12607522764-stardance-x/0/69005-hvezdy-stardance-se-protancily-k-rekordni-castce-centru-paraple-putuje-vice-nez-15-milionu-korun/

 

Foto: Pixabay

Marie Zemanová

Marie Zemanová

Její sloupek #za-zrak jste mohli v magazínu Inspirante číst od roku 2019. Ve stejnojmenném blogu informuje o životě bez zraku v souvislostech i na Facebooku. Po letech v médiích se nyní v sociálním podniku Spolu s vámi věnuje PR a lektoruje na workshopech o zrakovém handicapu.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!