„Nejsem typická ženská,“ praví v rozhovoru celebritka a dme se přitom pýchou. Tím chce zřejmě říct, že leze na stromy, uléhá pod podvozky, rtěnkama odpaluje bouchací kuličky, je divoká, nespoutaná, soudržná a ani trochu hysterická. Drby ji nezajímají, diety taky ne, protože nejvíc ze všeho miluje rohlík s marmeládou obalený v nutelle a zapíchnutý v bůčku. Sex se podle ní přeceňuje, i když místo fitka ujde. Muži jsou její nejlepší kamarádi a dá se s nima bezva mluvit, například o kalení oceli. Přítelkyni nemá, protože telefonování nesnáší.

Typická ženská je zvláštní živočišnej druh. Nikdo ji nikdy neviděl, ale znají ji všichni.

Typická ženská ve stadiu larvy je roztomilá, nosí punčocháče, botičky a mašle a pláče na potkání. Miluje dlouhé vlasy a doktorku Plyšákovou. Od sedmnácti měsíců si lakuje nehty. Hlas má o tři oktávy vejš, než je průměr populace. Fistulí citově vydírá svého otce, co včas neodhalí, že ten flek namalovanej fixou, je podobizna lila náušniček, co by moc potřebovala. Maminka jí souká do moderních legínek s puntíkama a do vlasů jí sází čelenky s květinama nebo s ušima.

Ve stadiu blešky typická ženská piští, žaluje, miluje sladký a všechna chlupatá a něžná zvířátka. Už tehdy rozlišuje 124 odstínů barev a vůní a obyčejnou tříkolkou jí jednoduše urazíte. Když po ní chcete něco, co ona nechce, dokáže uronit slzu velikosti menší cibule. Nejradši si hraje v dětské kuchyňce v dospělácké sukni.

Ve stadiu kukly má typická ženská první stahovací prádlo, holítko, podvazky a krém na vrásky. V devíti je život fakt dřina.  Má nejlepší kamarádku a blbku v jednom, podle toho, jestli jí taky tamten zpěvák na Facebooku odpověděl, nebo ne. Umí základ na guláš, bramboračku, svíčkovou a nudle s mákem, má sadu flastrů proti otlakům z bačkor na podpatku a skořicovej zábal na celulitidu.

Typická ženská v pubertě je zmatená, zpocená a vyděšená, takže nosí okovaný boty, fialovou hlavu a unisex tílko. Má podobně oděnou haldu známých, se kterými chodí do kina, na lattéčko se šlehačkou a kurzy nakupování. Vystřihuje si fotky holek s lascivním výrazem a tělem bez tuku, protože někde slyšela, že po tomhle borci touží. Večeří zbytky líčidel a hlady krafe s holkama. Chce mít víc vlasů a prsou, míň boků a zadku, jednu velkou lásku a haldu ctitelů.

Typická ženská má chlapa a chce jiného, nemá chlapa a chce jiného, nebo má chlapa jiné. Typická ženská, která chlapa nemá a nechce, se vyskytuje velmi vzácně a o tomto svém handicapu nemluví. Kdo by jí pak doma stěhoval almaru se svíčkama a žrádlem pro kočky, hmm?

Typická ženská má problém dostat se do stadia ženy. Je příliš zaměstnaná outfity, depilací, orgasmy, vínkem s holkama, steakem s klukama, budoucím podnikáním a výhledovým mateřstvím. Přitom si ještě neujasnila vztah k matce, k menstruaci a klíčním kostem. Střídavě nosí dlouhé sukně, vložky vyvinuté v NASA, šaty, lněný kalhoty, culík, šátek a výrazný ezoterický šperky. Zkusí být finanční poradkyně, návrhářka, kuchařka, fotografka, bloggerka a běžkyně. Sbírá recepty a pokuty za parkování. Okna zdobí podle ročního období a ovulace.

Typická ženská ve stadiu ideálu miluje opulentní večeře a návštěvy cukráren, přitom je jako proutek. Na pračce ovládá všech jedenáct programů, chápe předpírku a při žehlení relaxuje. Vaří, peče, drží rodinu pohromadě, ale ničím z toho nikoho neprudí. Má v malíku obsah lepku, kynutí kvásku a domácí šťávy, je přirozeně zvídavá a hezká. S drobkama ze snídaně hraje na zemi bezstarostně piškvorky. Lux zapíná, když je chlap v hospodě, čili denně. Miluje jógu, wellness a neonový karimatky. Prázdné prostory čehokoliv na ni mluví, o čemž ona takticky mlčí. Koupí kytku, pověsí obraz, a je to.

Typická ženská ve stadiu zralosti přetlak řeší tím, že pláče ve vaně a muži sténá v náručí, ne obráceně. Na svatbě netrvá, na stavbě ano. Dívá se buď na Ulici, Ordinaci nebo Výměnu manželek a nedopustí, aby se její problémy a slovní zásoba dostaly za hranu těchto vzdělávacích pořadů. Typická ženská je citlivá natolik, aby docenila bojler v koupelně, ale ne tak moc, aby jí vadilo, jakým tónem na ni ten její mluví. 

Sice není „typická matka“, ale vychovala dvě děti, manžela, tchyni a tři spratky ze sousedství. Není materialistka, ale co čtyři roky doma vymaluje, na chatě přestaví nábytek a z garáže odnese Praktickou ženu a Rytmus života, aby si její muž měl buď kam parkovat motorky, hmoždinky, nebo milenky. Umí říct ne, důrazně se ohradit a rozklepat se až ve výtahu nebo v kumbálu. Z okurky, vejce, eidamu a tvrdého chleba uklohní plnohodnotnou večeři pro tři. Bez kečupu a s dezertem.

Typická ženská se stane celebritou mimoděk, když jí do soutěže krasavic ovládajících rýžovar přihlásí její první partner. Ona se pak celou svou kariéru snaží ostatním namluvit, že typickou ženskou nikdy nebyla a s tím šroubovákem se fakt už narodila.

Foto: Pixabay

Helena Tutterová

Helena Tutterová

Píše sloupky s názvem Perplex ve městě, aby cupovala život s dětskou mozkovou obrnou a jinými naschvály. Nehodlá totiž jen opatrně našlapovat a lovit Božského přeskáče či jinou ortopedickou obuv. Prahne po životě na vysoké noze obklopena přáteli, knihami a kávou. Analogie s legendárním Sexem ve městě tak není vůbec náhodná. Miluje příběhy a humor mezi řádky, i proto pracuje v redakci magazínu Inspirante neziskovky Revenium. Věří v sílu ticha, přírody a kofeinu, propadá kouzlu divadelních a filmových scén a dojímají ji šťastné konce. Tajně tančí a sportuje, aby ji hned tak něco neuteklo a neskolilo. Hlavně ale proto, aby měla k často rozběhaným lidem blíž.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!