Zaměstnanci se zdravotním znevýhodněním nejsou v McDonald’s výjimkou

Řetězec rychlého občerstvení společnost McDonald’s nabízí pracovní uplatnění různorodým lidem. Čtyřicet procent zaměstnanců tvoří mladí do dvaceti let. Ti vítají především možnost variabilní pracovní doby a zkráceného úvazku.

To oceňují i další skupiny na trhu práce, které již nechtějí pracovat na plný úvazek: senioři, rodiče na rodičovské dovolené a také zaměstnanci se zdravotním znevýhodněním.

„Je nás hodně a každý je jiný,“ píše se na webu McDonald’s. Tato největší síť restaurací na českém trhu aktuálně zaměstnává téměř 6500 lidí.

„Naší předností je schopnost se flexibilně přizpůsobit časovým možnostem zájemců o zaměstnání,“ říká Rastislav Tesár, Senior HR & Training Manager pro Českou a Slovenskou republiku.

Společnost McDonald’s ČR podepsala v roce 2018 Evropskou Chartu diverzity a v minulých dnech se stala jedním z nejlépe studenty hodnocených zaměstnavatelů v kategorii Pohostinství.

McDonald’s je partnerem konference INSPO o technologiích pro osoby se specifickými potřebami, která se uskuteční 28. března v Kongresovém centru Praha.


Restaurace McDonald’s

  • Americký koncept restaurací rychlého občerstvení byl založen roku 1940 bratry McDonaldovými.
  • O celosvětový rozmach se postaral Ray Kroc, syn českých emigrantů, který od nich koncept v roce 1955 odkoupil.
  • V Česku byla první restaurace otevřena 20. března 1992 v Praze ve Vodičkově ulici a od té doby počet provozoven vzrostl na současných 101.
  • Patří mezi největší zaměstnavatele v ČR.
  • Zaměstnává uchazeče bez ohledu na různá „znevýhodnění“. Je odpovědnou firmou a nositelem ocenění Zaměstnavatel roku – Stejná šance.
  • Většina restaurací funguje jako franšíza.
  • V roce 2019 společnost završila transformaci restaurací na nový způsob přípravy jídla až po objednávce, zahájila McDelivery, která je nyní dostupná v 74 českých restauracích, a zavedla službu donášky jídla ke stolu.
  • McDonald’s v Česku podporuje sport a mnoho dalších aktivit.
  • V roce 2002 stál McDonald’s u zrodu nadačního fondu Dům Ronalda McDonalda, který je součástí celosvětové organizace Ronald McDonald House Charities. Nadační fond dává rodičům z celé České republiky možnost být nablízku svým dětem při jejich hospitalizaci ve Fakultní nemocnici v Motole, a to úhradou ubytovacích poplatků v místní ubytovně.
  • Letos by Nadační fond rád zahájil stavbu prvního Domu Ronalda McDonalda, který nabídne rodičům a rodinným příslušníkům bezplatné ubytování v domě s 21 samostatnými pokoji.

Web: mcdonalds.cz


Konference INSPO 2020 o technologiích pro osoby se specifickými potřebami 28. března v pražském Kongresovém centru

inspo.cz

Registrační formulář: goout.net/cs/listky/konference-inspo/ypsf/

Program konference: inspo.cz/inspo-2020

Foto: Pixabay

Marie Zemanová

Marie Zemanová

Její sloupek #za-zrak jste mohli v magazínu Inspirante číst od roku 2019. Ve stejnojmenném blogu informuje o životě bez zraku v souvislostech i na Facebooku. Po letech v médiích se nyní v sociálním podniku Spolu s vámi věnuje PR a lektoruje na workshopech o zrakovém handicapu.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!