Inspirante

Magazín Inspirante se věnuje stylově bohaté žurnalistice, která upozorňuje na nejrůznější sociální a zdravotní problémy, ale především nabízí řešení a motivuje. Na redakci, grafice, provozu i inzerci se podílejí převážně lidé se zdravotním (či jiným) znevýhodněním. Tvoříme střechu informací v rámci témat, která propojují oblasti zdravotní, sociální a vzdělávací. Baví nás rozmanitý pohled na svět a věříme, že s námi bude bavit i vás. Vznikli jsme jako jeden z projektů neziskové organizace Revenium a snažíme se mít stále větší dosah. Jsme tady, abychom spolupracovali se všemi neziskovými i ziskovými organizacemi, se všemi lidmi, pro něž je rozmanitost, inkluze a prolínání různých světů důležité.

Kočičí život #perplexveměstě

Přišla. Ona přišla, pochopte!

Stojí u postele a propaluje mě očima.

Připadám si důležitě. I ve čtvrt na pět ráno. Spustím ruku a drbu. 

Načas se zapomene a zapřede si, ale pak začne vřeštět.

Že kočka mňouká, může říct jen ten, kdo ji nikdy neměl. Naše kočky regulérně řvou.

Více »

Jak terapeuti pečují o své duševní zdraví #terapienekouše

Nedávná tragická smrt renomovaného psychoterapeuta vyvolala u veřejnosti celou škálu emocí a řadu otázek. U některých dominovala lítost nad ztrátou inteligentního a empatického psychologa. Jiní naopak pociťovali spíše vztek a ptali se, jak nám mohl kázat někdo, kdo své vlastní duševní zdraví zanedbal? 

Více »
Foto Lucie s Dcerou

Život se s Lucií nemazlí, prosí o pomoc

Roztroušená skleróza, závažné neurologické onemocnění, jehož průběh lékaři sice už u nemalé části pacientů dokážou zpomalit, ale stále ne vyléčit, zaútočila na Lucii Mollinari nezvykle brzy. Už ve třinácti letech. Od té doby se její zdravotní stav výrazně zhoršil.

Více »

Triatlonistka závodí proti Alzheimerovi a Parkinsonovi

Už 17. října můžete fandit brněnské rodačce Ivě Horčicové, která poprvé ve své věkové kategorii startuje na finálovém závodu série mistrovství světa v triatlonu. Ve španělském Torremolinos chce pomoci dobré věci, a to léčbě Parkinsonovy a Alzheimerovy nemoci. Ve spolupráci s Národním ústavem pro neurologický výzkum a Mezinárodním centrem klinického výzkumu (ICRS) tak spouští sbírku, jejíž výtěžek půjde na nákup experimentální léčby, kterou pojišťovna zatím nehradí.

Více »

Chtěla bych opuntíkovat celý svět

Gabriela Doleželová pomáhá lidem s lupénkou (psoriázou) a před pěti lety stála u zrodu myšlenky Puntíkového dne, tedy akce, jejímž účelem je rozšířit povědomí o této neinfekční kožní nemoci.

Více »
Muž v Mléčné dráze - obrázek

Atraktory pozornosti a muž jako střed vesmíru #4fantazie

Poslední dobou, když zapnu některé televizní zpravodajství, upoutávají moji pozornost převážně vysoce postavení muži. Pozoruji tak rozličné atributy, které charakterizují muže na vrcholcích společenských žebříčků. Co to je za atributy, které v současnosti dělají z mužů „pravé“ muže?

Více »

Podzimní blues a jak na něj #nechbroukažít

Padající listí, mlhavé a deštivé počasí, chladné a tmavé dny. Nepřehlédnutelná znamení nastalého podzimu. Po ještě nedávných třicítkách je to poměrně šok. Navíc kolem nás začínají rotovat viry a další nepříjemná havěť, k tomu se důrazně připomínají individuální chronická trápení. Takže protančit podzimním blues bez škrábnutí na duši a jiných bolístek je někdy docela oříšek.

Více »

Virtuální realitou proti fobiím

Brněnští výzkumníci z Vysokého učení technického a Masarykovy univerzity uspěli v programu Prototypuj a ověřuj, který vyhlásilo Jihomoravské inovační centrum. Výzkumný tým se zde prosadil s technologii BraveMind, což je platforma pro expoziční terapii využívající virtuální a smíšenou realitu v kombinaci s měřením biosignálu. Inovativní technologie tak pomáhá léčit strachy a má potenciál přinést významný posun v oblasti psychoterapie fobií. 

Více »

Na Bylinkobraní přišly stovky návštěvníků

Přednášky o motýlech a čmelácích, hudební vystoupení a prodej bylinkových a řemeslných výrobků. I to nabídlo téměř sedmi stovkám návštěvníků Bylinkobraní, které se už tradičně uskutečnilo v areálu Domova sv. Josefa v Žirči u Dvora Králové.

Více »

Křest knihy Jsem jedno (moravské) ucho

Deset příběhů, deset osudů lidí se sluchovým handicapem a také deset životních cest zasazených do prostředí Moravskoslezského kraje. Tak by se dal shrnout obsah knihy Veroniky Širc Jsem jedno (moravské) ucho. Autorka knihu slavnostně pokřtila poslední zářijový pátek ve vítkovické pobočce Knihovny města Ostravy. Záštitu nad knihou převzala manželka prezidenta Eva Pavlová.

Více »

NOVINKY Z REVENIA (newslettery)

INSPIRANTE doporučuje

Kalendář akcí


Warning: Undefined variable $backgroundcolor in /data/www/inspirante_cz/www/wp-content/plugins/google-calendar-events/includes/feeds/google.php on line 594

Žádné události k zobrazení

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!

Udržitelnost a etika skupiny ČEZ