Inspirante

Magazín Inspirante se věnuje stylově bohaté žurnalistice, která upozorňuje na nejrůznější sociální a zdravotní problémy, ale především nabízí řešení a motivuje. Na redakci, grafice, provozu i inzerci se podílejí převážně lidé se zdravotním (či jiným) znevýhodněním. Tvoříme střechu informací v rámci témat, která propojují oblasti zdravotní, sociální a vzdělávací. Baví nás rozmanitý pohled na svět a věříme, že s námi bude bavit i vás. Vznikli jsme jako jeden z projektů neziskové organizace Revenium a snažíme se mít stále větší dosah. Jsme tady, abychom spolupracovali se všemi neziskovými i ziskovými organizacemi, se všemi lidmi, pro něž je rozmanitost, inkluze a prolínání různých světů důležité.

Objevte účinky zahradní terapie 

Uklidňuje vás zahradničení a máte rádi přírodu? V tom případě neváhejte a nahlédněte do světa zahradní terapie, která přináší praktické aktivní činností pro širokou škálu lidí.  Své místo má nejen u pacientů a klientů, ale i u lidí, kteří jsou přepracovaní nebo se dostanou do větší psychické zátěže. Velkou výhodou zahradní terapie je také to, že může probíhat venku i vevnitř. Díky mobilním záhonům tak pomáhá i těm, kteří jsou dlouhodobě upoutáni na lůžko a do zahrady se nedostanou. 

Více »

Bistro Revenium: Po špičkách kolem kravaťáků nechodíme

Kavárnu pro zaměstnance a jejich hosty má na centrále ČEZ od ledna pod palcem spolek Revenium. Kdo na Duhovku zavítá, jistě ocení klidné prostředí, pestrou nabídku, možnost pořídit zajímavý dárek nebo se něco dozvědět na přednáškách. Taky si pochutná a ještě podpoří lidi s handicapem. Ale nic z toho by nebylo takové bez Natálie Kavuličové. Ta v kavárně zastane kdeco a hlavně jí dává šmrnc.

Více »
Obrázek červené tenisky

Ty jsi kdo? #perplexveměstě

Zatím tu stojíme tři a očekává se, že se představíme. Ona má manžela, děti, titul, praxi, totéž on. A já? Já jsem teda kdo? Jak se mám představit, jaké oslovení, ocenění, výsledek, číslici nebo vlastnost si mám vybrat, abych byla patřičně zajímavá? Proč mám vůbec vykládat, kam jsem chodila na školu, do práce nebo s kým žiju, aby si mě okolí nějak zařadilo a vzalo na vědomí?

Více »

Sušírna z pod Radhošťa nabízí výrobky s příběhem

Jedenadvacet zaměstnanců s různými zdravotními handicapy a čtyři asistenti. I tak by se dal charakterizovat sociální podnik Sušírna z pod Radhošťa. Na webu jsem si přečetl, že v něm mimo jiné zpracovávají ovoce a zeleninu, které by jinak skončily jako odpad. Sympatický a šetrný přístup k podnikání mě k návštěvě nalákal ještě více. A protože vedoucí obchodu i sociálního podniku Hana Fojtášková nebyla proti, vyrazil jsem do Rožnova pod Radhoštěm.

Více »
Crystal ball - castle

Žijeme naruby, nebo vzhůru nohama? #4fantazie

V souvislosti se svou diagnózou se vracím k otázce, nakolik je možné věřit svému vlastnímu vědomí či mozku, chcete-li. Námi vnímaná a prožívaná realita totiž vůbec nemusí odpovídat skutečnosti, jak existuje sama o sobě. Je možné, že všechny naše prožitky jsou vlastně jen halucinace našeho evolucí uzpůsobeného mozku, který je doslova uvězněn v naší křehké lebce?

Více »

První krok na cestě za lepší mentální kondicí

Vnímáte, že se delší dobu necítíte dobře, ale na návštěvu psychologa si netroufáte? Případně jste už objednaní a čekáte? Nebo jste jen zvědaví? Nejen v těchto případech můžete vyzkoušet inovativní eHealth program pro mapování duševního zdraví MyWay Analytix. Jde o nový sebe-diagnostický nástroj, ve kterém vás budou digitálně provázet kliničtí psychologové a lékaři. Program tak může být prvním krokem pro všechny, kteří jsou ochotni o sobě přemýšlet a něco pro sebe udělat.

Více »

Sejdeme se na zahradě: malý kulturní festival

Centrum Paraple, obecně prospěšná společnost, která pomáhá už třicet let lidem na vozíku po poškození míchy, pořádá tradiční akci Sejdeme se na zahradě: ve čtvrtek 18. července jste od 17 do 22 hodin zváni do Ovčárské ulice v Praze-Malešicích. Odpoledne a večer je určen všem, kteří ocení kombinaci zábavy a příjemné zahradní atmosféry.

Více »

Léčebné konopí z brněnské nemocniční pěstírny

Fakultní nemocnice u sv. Anny (FNUSA) v Brně je významným průkopníkem v oblasti léčebného konopí a vůbec prvním zdravotnickým zařízením v České republice, které je v poskytování konopných přípravků kompletně soběstačné. Konopí se zde nejen zkoumá, ale také pěstuje, předepisuje, připravuje a vydává v nemocniční lékárně. Celý proces tak probíhá „pod jednou střechou“, což je považováno za světový unikát.

Více »

Svatoanenské slavnosti opět nabídnou bohatý program

Už třiadvacátý ročník Svatoanenských slavností se uskuteční v sobotu 27. července od 10 hodin v areálu Domova sv. Josefa ve Dvoře Králové-Žirči. Jde o největší benefiční a kulturní akci v Domově sv. Josefa, kde se potkává svět zdravých a handicapovaných.

Více »

Jiná perspektiva je léčivá #nechbroukažít

Je čas dovolených. Možnost někam si vyjet, vzdálit se běžným povinnostem, stále stejným místům, někdy i tvářím. Získáváme prostor pro srovnání myšlenek, dokonce luxus dovolit si vypnout ty vtíravé a nepříjemné. Nastává šance zahodit stereotypy, vyhnout se ubíjející rutině. A co si něco málo z toho zkusit ponechat i po návratu zpoza hranic všedních dní?

Více »

NOVINKY Z REVENIA (newslettery)

INSPIRANTE doporučuje

Kalendář akcí

Žádné události k zobrazení

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!

Udržitelnost a etika skupiny ČEZ