Soutěž Zaměstnavatel roku zná své vítěze

Letošní ročník soutěže Sodexo Zaměstnavatel roku zakončilo první listopadové úterý online vysílání na síti Linkedln. Mezi novinky roku 2020 patří kromě několika regionálních akcí absolvovaných v rouškách především premiérové vítězství ČEZ, a.s. v kategorii nad 5000 zaměstnanců a uvedení nového ocenění Férový zaměstnavatel. Ve spolupráci s webem Atmoskop.cz vzniká pořadí na základě hodnocení samotných zaměstnanců.

Za vítěznou firmou ČEZ obsadila v kategorii nad 5000 zaměstnanců druhé místo ŠKODA AUTO, a.s. a třetí místo České dráhy, a.s. V kategorii do 5000 zaměstnanců zvítězila společnost Hyundai Motor Manufacturing Czech, s.r.o., druhé místo patří společnosti ČEZ Distribuce, a.s. a na děleném třetím místě skončily Letiště Praha, a.s. a Vodafone Czech Republic, a.s.

„Skvělé umístění v soutěži Zaměstnavatel roku je především oceněním zaměstnanců společností ČEZ, díky nimž se i v této nelehké době mohou všichni spolehnout, že půjde elektřina a topení,“ řekl Daniel Beneš, předseda představenstva a generální ředitel vítězné společnosti v kategorii nad 5000 zaměstnanců. „Jsem rád, že práce v ČEZ je lákadlem pro chytré a schopné lidi a zaměstnanci u nás rádi zůstávají. Umístění zároveň bereme jako závazek do budoucna a budeme dál investovat do rozvoje a vzdělávání našich pracovníků.“

Další kategorii, soutěž Sodexo Zaměstnavatel roku do 500 zaměstnanců, ovládla firma Shell Czech Republic, a.s., druhé místo patří GSK s.r.o.&GSK Consumer Healthcare a třetí pozici vybojovala SAZKA, a.s.

Organizátorem ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku je Klub zaměstnavatelů management. Jeho ředitel Pavel Hulák pro magazín Inspirante uvedl, že jedním z hodnocených parametrů je rovnost pracovních podmínek pro všechny zaměstnance. „Nejlépe umístění zaměstnavatelé mají ve svých personálních strategiích propracované postupy zaměstnávání skupin znevýhodněných na trhu práce, nejen těch se zdravotním omezením. Současně také investují velké objemy finanční a personální podpory do společensky odpovědných aktivit. Mezinárodní metodika Saratoga sleduje tyto ukazatele, které mají velkou váhu v konečném hodnocení,“ upřesnil Hulák. 

Poznamenal, že se tak posuzují i celkové investice na charitu a podporu místních společenství (komunit), finance poskytnuté externím subjektům (místní společenství) bez očekávaného návratu této investice či charitativní příspěvky, příspěvky na vzdělání a granty. Rovněž darování produktů či služeb komunitám či mzdy zaměstnanců zapojených do komunálních aktivit. „Posuzován je i počet hodin strávených na charitě a akcích komunit, případně čas zaměstnanců věnovaný práci pro místní společenství, charitu, vzdělávací nebo sociální účely během normální pracovní doby. Zahrnuje rovněž charitativní práce, práci pro magistrát nebo místní úřady, vedení školy či reprezentace veřejného subjektu,“ doplnil Hulák.

Ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku 
Hodnocení Zaměstnavatel roku se už od roku 2003 zaměřuje na společnosti v České republice z pohledu lidských zdrojů. Smyslem soutěže je přiblížit společnosti s výborným přístupem ke svým zaměstnancům, a to nejen celostátně, ale i v jednotlivých regionech. Generálním partnerem soutěže je už dvanáctým rokem společnost Sodexo.

Foto: Pixabay

Picture of Břetislav Lapisz

Břetislav Lapisz

Rodák z Českého Těšína prožil dětství v nedalekém Havířově, od konce studií v roce 1990 bydlí v Ostravě. Absolvent učitelství Pedagogické fakulty Ostrava (obor čeština – dějepis) se zajímá o novodobou historii, jeho největším koníčkem je sledování sportovních přenosů (od fotbalu přes hokej, stolní tenis až po šipky). Rád cestuje, jeho nejoblíbenější destinací je Slovensko. A v poslední době zahradničí (s poměrně mizernými výsledky). Je ženatý a má dvě dospělé děti. Roztroušená skleróza jej „provází“ od roku 1998.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!

Udržitelnost a etika skupiny ČEZ