Podpoř sbírku „Miloš Bosančič pro Liama“ a získej dres Liberce s podpisy hráčů

Nadační fond Revenium, projekt Ruik.cz a fotbalový klub FC Slovan Liberec se společně s Milošem Bosančičem rozhodli podpořit chlapečka Liama, kterému byla v roce 2010 diagnostikována ALL – akutní lymfoblastická leukémie (akutní nádorové onemocnění krvetvorby), a to prostřednictvím sbírky Miloš Bosančič pro Liama.

Liam žije v Liberci, za jehož prvoligový klub Bosančič v letech 2009–2013 a 2016–2018 hrál. Tato sbírka proto vznikla z fotbalistovy iniciativy a za podpory jeho bývalého klubu.  Záštitu nad ní poskytl Nadační fond Revenium, který se dlouhodobě zabývá pomocí zdravotně znevýhodněným osobám. Za Revenium je patronkou sbírky Nikola Martinková, jež v minulosti s péčí o chlapce rodině pomáhala, a spolu s ní iniciátor Miloš Bosančič, kterého chlapcův příběh natolik zaujal, že se rozhodl rodině pomoci.

Liamovi se zákeřné nádorové onemocnění nakonec podařilo přemoci, během léčby však přišla další rána – nešťastnou náhodou vdechl tabletu – lék, který používal při své onkologické léčbě – a dusící se upadl do bezvědomí. Po týdenním udržování v kómatu se probudil s diagnózou afázie (ztráta řeči) a apraxie (ztráta kontrolovaného pohybu), s čímž se potýká dodnes.

Liam se narodil 11. června 2006 a do tří let prospíval jako každé zdravé dítě. Kvůli několika událostem však přišel o obyčejný život milionů dětí, které si ani neuvědomují, jaké štěstí vlastně mají. Letos v dubnu to bylo deset let, co se mu nadobro změnil – přesto on ani jeho rodina nic nevzdávají. Liam je krásný a šikovný kluk, který sice nedokáže nic říct, ale je z něj cítit, že všechno, co se kolem něj děje, vnímá. Jeho příběh je o neskutečné síle bojovat a žít.

Za měsíc oslaví 14. narozeniny – pojďme mu tedy přichystat krásný dárek a výtěžkem ze sbírky ulehčit život jemu i jeho mamince, která v této nelehké době stojí v první linii.

Jak můžete Liamovi pomoci?

Zašlete do 10. června 2020 libovolnou finanční částku na sbírkový účet NF Revenium: 115-8463270257/0100, a to pod variabilním symbolem 102020. Do poznámky uveďte město, ze kterého jste, a emailové spojení na vás.

Tímto darem pomůžete nejen Liamovi, ale také jeho mamince, která se o něj musí celodenně starat, a to i přesto, že je v rámci své práce zdravotní sestry každý den vystavena možné koronavirové infekci.

Proč chceme znát váš email? Po skončení sbírky vylosuje Liam s pomocí své maminky jednoho štědrého dárce, který dostane dres s podpisy všech hráčů FC Slovan Liberec.

A na co vybrané finanční prostředky poputují?

  • Nákup Peg Sonda Mick Key, která umožňuje přímý přístup do žaludku. Je malá, šetrná a mění se každé tři měsíce. Bohužel není hrazena pojišťovnou. Touto sondou je Liam několikrát denně krmen a je pro něj nezbytná.
  • Rehabilitace TheraSuit, která Liamovi velice prospívá a díky ní dělá velké pokroky.
  • Potřebné pomůcky, které nejsou hrazeny pojišťovnou.
  • Asistenční služby.

Foto: facebook.com/www.LiamMiddelkoop.cz/

Picture of Redakce

Redakce

Magazín Inspirante je zaměřen na žurnalistiku, která nejen upozorňuje na nejrůznější sociální problémy, ale především nabízí řešení a pozitivně motivuje. Na redakci, grafice, provozu i inzerci se podílejí převážně lidé se zdravotním (či jiným) znevýhodněním. Tvoříme střechu informaci v rámci témat, která propojují oblasti zdravotní, sociální a vzdělávací. Baví nás rozmanitý pohled svět a doufáme, že bude s námi bavit i vás. Vznikli jsme jako jeden z projektů neziskové organizace Revenium. Jsme však tady, abychom spolupracovali se všemi neziskovými i ziskovými organizacemi, se všemi lidmi, pro které jsou témata rozmanitosti, inkluze a propojování různých světů důležitá.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!

Udržitelnost a etika skupiny ČEZ