Ve druhém díle našeho občerstvovacího seriálu bychom vám rádi představili multifunkční podnik s jedenadvacetiletou historií, který se nachází v rozlehlém centrálním parku Na Pankráci v Praze 4.

Café Na půl cesty – rozmanitá nabídka nejen pití a něčeho k zakousnutí, ale také zážitků

Bezbariérová kavárna s klubovou a barovou atmosférou nabízí vždy něco navíc. Přátelská a usměvavá obsluha, která bez zaváhání zvládá každodenní nápor zákazníků, je vám plně k dispozici. Café Na půl cesty disponuje vnitřním i venkovním posezením. Podnik je ze tří stran obklopen letní terasou se stoly a lavicemi, které nechybí ani před kavárnou, částečně kryty stínem korun stromů. Relaxovat je možné také na rozlehlém trávníku v parku, ve který posezení přechází. Vnitřní prostor nabízí kromě stolů a židlí i malý dětský koutek. Můžete si vypůjčit čtení z místní knihovničky.

Vychutnáte si zde fair trade a bio kvalitu mnoha druhů horké kávy, frappé, kávu s příchutí, alžírskou, irskou; kávu vám zde připraví i v bezkofeinové a obilné variantě… Oceníte domácí limonády, mošty studené i horké, horké čokolády, čaje, energy drinky, piva, víno z rodinného vinařství, long drinky…

Osvěží vás točená zmrzlina nebo nanuky a kornouty z mrazicího boxu. Hlad a chuť zaženou výborné vegiburgery, tortilly, panini, nakládaný hermelín (varianta také s ořechy), polévky, pizzy mnoha druhů, mandle, arašídy, chipsy a nachos, preclíky… Pro milovníky sladkého nechybí různé veganské dobroty (muffiny, koláče, bábovka)… Dokonce dobroty pro psí miláčky tu seženete! 🙂 Zde si můžete prohlédnout širokou nabídku sortimentu a ceny.

A ochutnat lze také pocit, že jste podpořili dobrou věc! Koupí Smyslu, přidáním 15 Kč k jakémukoli jídlu či nápoji z nabídky podniku, můžete podpořit trénink pracovních dovedností lidí, kteří se zotavují z duševní nemoci v kavárnách a restauraci Green Doors.

Prostor pro pestrá setkávání

Kavárna je otevřena denně od 11 hodin dopoledne do 23 hodin, takže v letních měsících zde strávíte příjemné teplé večery a noční hodiny pod širým nebem. Můžete zde pořádat oslavy, večírky; odreagovat se při pravidelných koncertech nebo si nechat poradit ve svízelné životní situaci. Během roku přijít na výstavy fotografií a obrazů… Například 25. 8. sem můžete zavítat na již tradiční veganské hody. Oblíbené jsou každoročně pořádané Čarodějnice.

Hřiště na pétanque hned u cesty ke kavárně, nedaleká hřiště pro děti, seniory nebo naopak pro workoutové náročné tréninky; dovoleno je in-line bruslení a cyklistika – vybere si zástupce každé generace. V současných náročných horkých dnech jistě oceníte vy i vaše děti přítomnost vodních prvků – liniové fontány a brouzdaliště v blízkosti kavárny.

Své čtyřnohé miláčky vezměte s sebou; psí pítka jsou vždy plná vody. Kavárna má přímo u terasy lednici a šatní skříň dobrých skutků; máte-li doma nadbytečné zásoby jídla nebo oblečení, odevzdáte je sem a pomůžete tak někomu dalšímu.

První tréninková kavárna nejen v České republice

Café Na půl cesty, první tréninkovou kavárnu v České republice a dokonce i ve střední a východní Evropě, založila v roce 1997 nezisková organizace Green Doors. Nabízí zde pomoc a pracovní trénink lidem, kteří mají zkušenost s duševním onemocněním, primárně schizofrenního okruhu a afektivních poruch a jsou ve stabilizovaném zdravotním stavu. Trénink umožňuje praktickým nácvikem získat nebo zlepšit pracovní a sociální dovednosti. Pomáhá najít novou sílu zapojit se do práce a postupně se připravit na zaměstnání na otevřeném trhu práce. Tento systém komunitní péče také přispívá k destigmatizaci duševního onemocnění. „Pomáháme lidem s duševním onemocněním chytit balanc“ je výstižné motto Green Doors.


Adresa:

Kavárna Café Na půl cesty

park Na Pankráci

140 00 Praha 4

Tel.: +420 777 913 053

Otevírací doba:

PO-PÁ 11:00–23:00

Bezbariérová: ano

Dostupnost MHD: ano

Venkovní posezení: ano (terasa a park)

Platba kartou: ano

Wi-Fi: ano

Kontakt:

http://www.greendoors.cz/cs/landing_page/cafe-na-pul-cesty-3/

https://www.facebook.com/cafenapulcesty/

 

Foto: archiv Evy Havlíčkové a Café Na půl cesty

Eva Havlíčková

Eva Havlíčková

Crohnovu chorobu jí diagnostikovali ve dvanácti letech. S tímto onemocněním zažívá pořádnou dávku chaosu, trápení a bolesti, ale nevzdává to. Ani ona, ani Crohn. Než ji zdravotní problémy vyřadily na několik let z aktivní činnosti, pracovala dlouhé roky na pozici asistentky ve farmaceutické společnosti. Miluje přírodu, hudbu, laskavý i černý humor, četbu knih a jejich vůni. Váží si rodiny a přátelství. „Je to ve hvězdách, co nás v životě čeká za pouť. Nejdůležitější ale je, kolik úžasných dní prožijeme, a že vždy najdeme cestu! Všichni můžeme opakovaně začínat znovu a po pádu zase vstát, třeba i s nějakou tou boulí na těle i na duši. Na zázraky nevěřím, já na ně totiž spoléhám,“ říká Eva. V současné době působí jako korektorka a redaktorka v redakci magazínu Inspirante, který je jedním z hlavních projektů spolku Revenium.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!