Tereza Schillerová, autorka knih Deník raka a Deník raka 2, se pustila do beletrie. Před pár týdny vydala Princeznu Psycho. Jestli je vám 40+, bude se vám zaručeně líbit. A jestli není, tak zřejmě taky.

Hlavní hrdinkou románu o vztazích a osobní krizi je Jolana. Matka dvou synů se náhle ocitá sama. Manžel odchází za mladší ženou a ona je nucená dost věcí přehodnotit.

Začíná se hledat. Potýká se i se závislostmi, nejen na alkoholu, ale také na lásce a lidech.

Nakonec odejde i ze zaměstnání, které ji nebaví. Začne žít nový život.

Přestává jít proti sobě, plní si touhy a sny. Dochází jí, že jen těžko vás mohou mít rádi druzí, když nemáte rádi sami sebe.

Svoboda je sladká, ona ani její okolí se nestačí divit. Poznává nové muže. Poznává, jaká tajemství sexu jí dosud byla odepřena. Poznává osudy lidí kolem sebe a svou nově nabytou vitalitou jim dodává chuť do života.

I když ona sama nikdy hospitalizovaná na psychiatrii neskončí (za svou lékařkou chodí jen na kontroly), několik postav knihy takovou zkušenost má…

Název knihy odkazuje k Psyché, která je v řecké mytologii perzonifikací lidské duše; zpodobňována bývá jako dívka s motýlími křídly.

O autorce

První dvě knihy napsala Tereza Schillerová o tom, jaké bylo onemocnět rakovinou. V knihách a také na facebooku  a na blogu zachytila obavy, nejistoty, vnitřní rozpolcenost, deprese i přehodnocování vztahů. Mluví upřímně a otevřeně, s vůlí jít dál, nevzdávat se a najít smysl života. Nemoc jí vzala iluze, ale také ji naučila neodkládat nic na „vhodný okamžik“. Našla sílu pro důležitá rozhodnutí a plní si sny.

 

Foto: Pixabay

Picture of Marie Zemanová

Marie Zemanová

Její sloupek #za-zrak jste mohli v magazínu Inspirante číst od roku 2019. Ve stejnojmenném blogu informuje o životě bez zraku v souvislostech i na Facebooku. Po letech v médiích se nyní v sociálním podniku Spolu s vámi věnuje PR a lektoruje na workshopech o zrakovém handicapu.

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!

Udržitelnost a etika skupiny ČEZ