Léto ještě nezačalo, ale já už v tom lítám od jara. Vlastně jaro tehdy ani nebylo! Jenže srdci a chuti neporučíš. Stejně tak počasí a návalům. Tak proč si nezamlsat hned, když to na jednoho přijde?
Perníčková, mangová, z belgické čokolády, krupicajdová, vanilková – ale ta neumělá, poctivá s pravou vanilkou! Ano, pochopili jste správně, ujíždím na zmrzkách. Ne každý rok, ale když mě to popadne jako letos, je to jízda! To mě pak pravidelné zdravotní procházky vedou téměř pohádkovým vábením tam, kde se odměním kopečkem nebo točenou spirálou lahodné studené dobroty.
Nejen sklony k mlsounství, ale také můj termostat by potřeboval šikovného servisáka. Vnitřní i venkovní teplota nad dvacet totiž rovná do pozoru mé tělesné požární senzory a poňouká k úprku do Santova útočiště. Nejsem náročná, vystačím si se zmrzlinovým stánkem nebo cukrárnou.
A to ještě nevíte, že hned poblíž kanceláře, kde máme každý týden redakční poradu, jsme objevili už dva skvělé podniky. Takže velmi často na pracovní program navazuje ještě porada chuťových pohárků a brebentění o všem možném i nemožném.
Světe div se, ale dokonce i do světa vášně pro ledové pochoutky se dokáže vloudit alergie a pečlivé zvažování, který druh vybrat, aby neublížil. Kdysi mnou milované bacio nadupané lískovými oříšky, pistáciovou nebo arašídovou už si neobjednám. Kdyby ano, mám to i s místenkou do sanitky s příští zastávkou Vzkříšení. Alergie je potvora.
Takže ať už si vyberete druh, který máte rádi, případně hlavně smíte a můžete si dopřát, přeji vám bezstarostné mlsání a třeba jen na malou chvíli hlavu v oblacích.
Nech Eskymáka i brouka žít!
— Mysli na velké věci, ale vychutnávej si malé radosti. — H. Jackson Brown
— Sláva je jako zmrzlina. Zlé to je jenom tehdy, když se jí přejíte. — Mick Jagger
Foto: Pixabay