Poznejte svět nevidomých

Od zítřka do soboty se v Brně koná už 32. ročník Tmavomodrého festivalu. Tradiční festival boří neviditelnou bariéru mezi světem vidících a zrakově handicapovaných. Akce je určena především pro děti a mládež.

Festival je pojmenovaný podle legendární písně Tmavomodrý svět od Jaroslava Ježka, Jiřího Voskovce a Jana Wericha, která vznikla taktéž v Brně.

Díky tomuto festivalu se otevírají dveře do života zrakově handicapovaných. Pojďme narušit zažitá tabu a nahlédnout do mnohdy neznámého světa. Je pravděpodobné, že vás řada věcí překvapí a vzdělá zároveň. Hlavním cílem je sbližovat lidi, kteří zažívají podobné situace, a prohlubovat vzájemná přátelství. A co spojuje nejlépe? Láska k hudbě!

Festival je rozdělen na dvě části (pro účastníky a pro veřejnost).

Bohatý hudební a doprovodný program se uskuteční v sadech Národního odboje vedle klubu Šelepka v brněnském Králově Poli. Pokud akci nebude přát počasí, přesune se do známého klubu Šelepka.

Na akci vystoupí celá řada nevidomých umělců. Těšit se můžete také na divadelní a hudební workshopy, návštěvu Moravské galerie, VIDA Centra nebo zpívánky pro děti.

Vrcholem festivalu je společný koncert nevidomých dětí, kde zazpívá také česká zpěvačka Lenka Dusilová a slovenský romský zpěvák, klarinetista, akordeonista a klavírista Mário Bihári.

Celá akce je zdarma, pro účastníky je jedinou nutností registrace na e-mailu havirova@ticbrno.cz.

Ukázky z Tmavomodrých festivalů minulých let: 

Foto: Pixabay

Picture of Sebastián Lukas Kyčerka

Sebastián Lukas Kyčerka

Před několika lety Sebastiánovi diagnostikovali roztroušenou sklerózu, která zasahuje řadu oblastí jeho života. Díky podpoře rodiny, sportu a specifickému humoru snadněji překonává nástrahy vážné nemoci. Spolupracoval s několika neziskovými organizacemi, nevyhnul se ani korporátní sféře, učil a v současnosti je jedním z kmenových redaktorů Inspirante. Sebastiánovo heslo: Nikdy to nevzdávej!

Další články

Podpořte nás

Náš účet je:
115-5689490267/0100

Vězte, že veškeré finance půjdou na rozvoj projektů, které pomáhají lidem se znevýhodněním plnit si kariérní a životní sny. Inspirante je jedním z nich!

Udržitelnost a etika skupiny ČEZ